Det finns vanliga lastbilstransporter och så finns det transporter som skiljer sig från det normala. Det kan exempelvis handla om transporten av maskinutrustning, stora och otympliga byggmaterialsdelar eller kanske till och med ett helt hus. Det finns många saker att tänka på när det kommer till dessa typer av specialtransporter. Det enklaste och i särklass smidigaste sättet att få till transporten är genom att anlita en byrå som tar hand om allt åt dig.

Rätt utrustning för specialtransporter

 

Att transportera riktigt stora och tunga saker är en konst i sig, speciellt när det handlar om saker som hus och entreprenadmaskiner. Det handlar inte bara om att man behöver rätt utrustning för att kunna förflytta alltihop på ett säkert sätt. Det behövs även olika tillstånd och i de allra flesta fall behöver man även demontera det som ska transporteras. Redan här finns det flera anledningar till att överlåta hela arbetet till en byrå.

En komplett lösning

 

En annan viktig anledning till att överlåta arbetet åt en erfaren byrå är att de kan ge dig en komplett lösning. Detta är en stor fördel för företag och privatpersoner som inte har så mycket erfarenhet med specialtransporter av detta slag. Att kunna lägga över allt ansvar till ett kompetent företag är en stor lättnad. Att bara planera transporten är ett stort arbete som till stor del beror på vad det är som ska förflyttas. Vid hustransport behöver man bland annat ta hänsyn till husets dimensioner och tyngd samt hur vägen dit ser ut. Broar och ledningar kan snabbt ställa till med problem om man inte planerar runt dessa. Det gäller oavsett om du vill ha hustransporter eller specialtransporter i Stockholm, Göteborg eller till och från någon mindre stad.

Spara pengar i det långa loppet

 

Att låta en byrå ta hand om komplicerade projekt är en bra idé, dels för att du själv slipper lägga tid och resurser på projektet och dels för att du kan känna dig säker i att allt går rätt till. Ett tips är att vända dig till en byrå som erbjuder mer än bara specialtransporter i Göteborg, Stockholm och andra städer. Företag som kan hålla i andra kringtjänster internt, exempelvis demontering, rivningsarbetet och sanering, kan även säkerställa att kvaliteten håller en hög nivå i alla led.

Erfarenhet och kompetens

 

En annan viktig faktor att ha i åtanke är erfarenhet. Det gäller speciellt för specialtransporterna då det finns många stora och små knep som kan vara skillnaden mellan en lyckad transport och en mindre lyckad sådan. Välj ett företag eller en byrå för specialtransporter som har bedrivit en framgångsrik verksamhet i flera år, det finns trots allt inget tydligare tecken på att de kan lösa din speciella transport på med ett gott resultat.

Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Janssons Entreprenad.